Thursday, 3 June 2010

SALATASTAL:)

Itt a nyar az ember szivesen tart kerti osszejoveteleket,sutogetest,fozogetest ha van ideje es osszejon egy jo tarsasag.Ehez szeretnek hozzajarulni ket salatareceptel.Figyelem a zarojeles reszek nem szorosan tartoznak a recepthez:D

TEJFOLOS PARADICSOMSALATA
HOZZAVALOK:
szemelyenkent 2 paradicsom
3 kozepes v nagy fej voroshagyma
1 nagy pohar tejfol
so,bors
A hagymat megpucoljuk felbevagjuk majd a fel hagymakat karikara vagjuk(kozben biztos csorog a telefon,konnyektol elfulo hangon nyugtassuk meg a hivot hogy nem kapott ki a kedvenc csapatunk,veszett el a macskank.....stb csak hagymat pucolunk)majd a paradicsomot is szeljuk fel felkarikakra.A tejfolt keverjuk el izles szerint soval,borsal egy talba adjuk hozza a paradicsomot,hagymat.Tegyuk hutobe 2-3 orara az izek osszeerese vegett.Konnyen gyorsan elkeszitheto.Sultek melle ajanlott.

MINDENT BELE SALATA(sajt fejlesztes az eredeti alapja a parizsi salata)
HOZZAVALOK:
6 par virsli
1 kis uveg savanyu uborka
4-5 szem nagyobb burgonya
3 nagy fej hagyma
3-4 nagyobb alma
3-4 tojas
2 kis uveg natur konzervgomba
2 pohar tejfol(erdemes ket nagyot venni es elosztani)
2 tubus majonez(kb egy mennyiseg legyen a tejfollel)
1 uveg vorosbor vagy 4 doboz sor
so,bors,keves vegeta

Tegyuk fel foni a virslit kicsit tobb vizben mint szoktuk,amig fol addig a keverjuk ossze a tejfolt,majonezt,fuszerezzuk be ovatosan majd a vegen kiegeszetjuk a fuszerezest.A krumlit pucoljuk meg es vagjuk apro kockakra(kozben a virli megfott es az egesz csalad rajott hogy ehes es elkezdett rajarni a virslire iugyis marad eleg felkialtassal:) tehat a megmaradt ket virslit egyuk meg es tegyunk fel ujat) a vizet amben a virsli fott ne ontsuk ki abban fozzuk meg a krumplit ad neki egy kis extra izt.Mig a krumli fol a virsli hul egy kicsit addig szeleteljuk fel a hagymat is apro kockara(mivel a konnyeinktol alig latunk ezert fokoztosan elkezdjuk hasznalni a magyar kocsisszotar eroteljesebb kifejezeseit:) menjuk ki ragyujtani ha a szemunk kitisztult valogassuk ki a koromnyesedekunket a hagymabol mert nem finom).Szeleteljuk fel a virslit karikara,keverjuk bele az elokeszitett alapba,majd a hagymat szinten.Kozben a krumpli valoszinuleg megfott szurjuk le es mehet az alapba(nem a hazeba)a tobbi osszetevo utan.A savanyu uborkat es az almat szinten kockazzuk fel apro kockakra es tegyuk az alapba.Tegyuk fel a tojast fozzuk kemenyre.Kozben a konzervgombat szurjuk le csepegtessuk le egy kicsit es mehet a tobbi utan:)(kozben mig a tojas fol uljunk le a gephez nezzuk meg a receptet ujra,aztan ugorjunk at masik blogra nezzuk meg a hireket,ezutan fojtott anyazas kozepette ebredjunk ra hogy a tojasok szedurrogtak es elforrt foluluk a viz ezert tegyunk fel ujat).Ha a tojas megfott azt is kockazzuk fel tegyuk a salataba.Kostoljuk meg izles szerint meg fuszerezhatjuk ha akarjuk.Tegyuk a hutobbe 8-10 oranyi osszeeres kell neki az igazi izvilag eleresehez.Talalhatjuk sultekhez,de peldaul masnap egy konnyu reggelinek piritoskenyerrel is nagyon finom.Elegge idoigenyes.Jahogy minek kell a vorosbor vagy a sor hat fozocske kozben ha megszomjazol a meleg konyhaban MEGINNI :D.

JO ETVAGYAT!!!

No comments:

Post a Comment